Шведите отчетоха реализацията на над половин милион нови коли Шведският

...
 
Шведите отчетоха реализацията на над половин милион нови коли Шведският
Коментари Харесай

Volvo с рекордни продажби през 2017 година

  Шведите регистрираха реализацията на над половин милион нови коли
Шведският производител на премиум коли Volvo регистрира рекордни продажби за 2017 година, с световен растеж от 7% по отношение на 2016 година и 571 577 продадени коли. Новото Volvo XC60 и моделите от серията 90 са най-продаваните коли на марката световно. Тази наклонност акцентира резултата от създаването на новата платформа на Volvo – SPA и внасянето на нововъведения в дизайна, технологиите и марката като цяло. В района на Азия продажбите са се нараснали със постоянните 20,9%, като най-големият пазар – Китай, отбелязва рекорден растеж от 25,8% спрямо 2016 година В Европа, Средния Изток и Африка растежът на продажбите е 3,3%, а в Америка е 0,7%. Изминалата 2017 година беше значима година за Volvo в доста връзки.

 
 На автосалона в Женева през март беше показано новото XC60, което бързо стана бестселър на 2017 година На автосалона в Женева през март беше показано новото XC60, което бързо стана бестселър на 2017 година
 

На автосалона в Женева през март беше показано новото Volvo XC60, което размени абсолютния бестселър на компанията и най-продавания приблизително размерен SUV в Европа. През септември видяхме премиерата и на XC40 – първият модел на Volvo в бързо растящия сегмент на компактните SUV. Volvo разгласи, че слага електрификацията в основата на бъдещия си бизнес и от 2019 година всеки нов модел ще има електрически мотор, поставяйки исторически завършек на колите, които имат единствено мотори с вътрешно горене.

Много сполучлива година регистрира шведският авто производител и на пазара в България. Ръстът на продажбите на коли Volvo у нас през 2017 година е 9,4% по отношение на миналата 2016 година С сполучливата си премиера у нас, новото Volvo XC60 се утвърди като безапелационен бестселър.

 
 Продължават сполучливите продажби на флагмана ХС90, със стабилен дял на версията с хибриден мотор T8. Продължават сполучливите продажби на флагмана ХС90, със стабилен дял на версията с хибриден мотор T8.
 

Продължават сполучливите продажби и на флагмана ХС90, със солидно наличие на версията с хибриден мотор - T8 Twin Engine Plug-in Hybrid. Новото Volvo ХС40 дава обещание да настигне по триумфи по-големите си високопроходими братя, с първи подписани контракти на зелено, единствено няколко седмици след международната премиера в Милано. Приключенската версия на класическото комби – Volvo V90 Cross Country, също се радва на сполучливи продажби, след дебюта на българския пазар при започване на 2017 година

Във връзка с електрификацията, Volvo разгласи обособяването на Polestar като независима марка за електрифицирани коли, напълно консолидирана с Volvo Car Group.

 
 Volvo разгласи обособяването на Polestar като независима марка за електрифицирани коли. Volvo разгласи обособяването на Polestar като независима марка за електрифицирани коли.
 

През 2017 година Volvo Cars задълбочи и партньорството си с Geely посредством основаването на взаимна софтуерна компания, с цел да се обезпечат нужните икономии за развиването на идващото потомство електрифицирани коли. Volvo също по този начин разгласи, че поема 30% от акциите на новата марка на Geely, LYNK & CO, основана на взаимната платформа CMA (Compact Modular Architecture). Volvo продължава построяването на нов индустриален център в Южна Каролина – първият цех на Volvo в Съединени американски щати, където ще се създава новото S60, както и идващото потомство ХС90 от 2021 година. В края на 2017 година Volvo подписа рамково съглашение с компанията за споделено пътешестване Uber за продажбата на десетки хиляди коли с самостоятелно ръководство сред 2019 и 2021 година
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР